Nederlands English
010 - 4151866

 

Nieuws

 

VIDEO: CIRCULAIRE ECONOMIE IN DE PRAKTIJK

Interessante video van de MRF over de bijdrage van metaalrecycling in de circulaire economie: metaalrecycling 

 

ZINK LATEN ZETTEN / ZELF ZETTEN

We hebben recent ons machinepark uitgebreid voor het zetten van zink op maat. Wij bieden vanaf heden tevens de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding zelf bladzink te komen zetten. Van Helvert Metalen heeft de materialen, de machines en de kennis om uw project tot een succes te maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

 

 

  

100% LED

Sinds 1998 is VHZ aan de Milieubarometer. Dit is een zeer nuttig hulpmiddel om de milieuprestaties te meten, zodat gekeken kan worden waar er verbeteringen aan te brengen zijn. Er zijn sinds de invoering reeds vele projecten uitgevoerd, met als meest recente project het vervangen van alle TL-verlichting door milieuvriendelijke LED-verlichting. Deze vorm van verlichting verbruikt slechts 33% van het verbuik van TL-verlichting, wat een aanzienlijke verlaging van het energiegebuik tot resultaat zal hebben. 


METAAL ANALYSE

Om onze reputatie van eerlijk en betrouwbaar waar te maken willen wij zeker weten dat u de juiste prijs krijgt voor de oude metalen die u inlevert. Wij hebben daarom de nieuwste metaal analyse techniek in huis om snel en betrouwbaar de diverse soorten metalen te kunnen onderscheiden. Nooit discussie over het type materiaal, maar binnen enkele seconden uitsluitsel over de juiste legering.

  

 

 

 

 

 

 

PUBLICATIE GREENECONET

Deze maand is het online platform GreenEcoNet gestart. Deze organisatie ondersteunt het MKB bij het duurzaam ondernemen. Van Helvert Metalen is reeds sinds 1998 verbonden aan de Milieubarometer, en in dit kader heeft GreenEcoNet over onze duurzame aanpak gepubliceerd. Lees het volledige artikel op http://greeneconet.eu/structural-sustainability-approach-helvert-metals

 

 

 


ZINKSMELTERIJ IN GEBRUIK

Deze week is de nieuwe zinksmelterij van Van Helvert Metalen in productie genomen. In deze smelterij kunnen zowel zinkblokken als zink anodes worden gegoten. Tevens kan de smelterij gebruikt worden voor het gieten van tin blokken.
Er zijn vele standaard mallen op voorraad, maar net als bij ons ballast lood is maatwerk tevens mogelijk.WEBSHOP

De webshop van Van Helvert Metalen is geopend!
Voor het bestellen van dakmaterialen, ballast lood en koperen buis kunt u nu ook direct in onze webshop terecht.
 

YOUTUBE KANAAL

Vanaf heden heeft Van Helvert Metalen een eigen YouTube kanaal. Hierop staat niet alleen onderstaande bedrijfsfilm, maar ook een filmpje over het gebruik en de voordelen van Thermische Lansen. Bezoek het kanaal hier.

 

NIEUW: GERECYCLEDE DAKLEIEN

Dankzij een steeds verdergaande recycle-techniek is er een nieuw produkt op de markt: leien van gerecycled rubber. Een ideale, betrouwbare en vooral goedkopere oplossing voor het bedekken van alle soorten daken. Op verzoek sturen wij U een proeflei op en informeren U graag verder over dit unieke produkt.

 

ISO-NORMERING & MRF KEURING

Sinds 1998 is VHZ reeds ISO gecertificeerd volgens de ISO 9001-2008 norm. Deze normering garandeert al jarenlang met name sterke aandacht voor de kwaliteit van onze bedrijfsvoering en niet te vergeten een optimale service voor onze relaties. Sinds kort is daar nu ook het MRF keurmerk bij gekomen. Het MRF-keurmerk is een praktisch en branchespecifiek kwaliteitszorgsysteem dat exclusief voor de MRF-leden is ontwikkeld.
Voor meer informatie zie MRF-keurmerk op www.mrf.nl


 

DECORATIELOOD IN ASSORTIMENT

Decoratielood (ook wel hobbylood genoemd) wordt, vanwege de ideale eigenschappen en de natuurlijke uitstraling, steeds populairder in de creatieve sector. Decoratielood wordt geleverd op rollen van ca.11 meter lang en kan gratis op de gewenste breedte worden gezaagd.

 

NIEUW: VOEGKLEMMEN

Voor een razendsnelle bevestiging van bladlood in de voeg heeft Van Helvert Metalen de voegklem in haar assortiment opgenomen. Waar voorheen met loodproppen werd gewerkt,kunnen loodslabben nu middels roestvast stalen voegklemmen met beitel en hamer vastgeklemd worden.De voordelen: snel en eenvoudig aan te brengen,duurzame bevestiging,eenvoudig af te werken door gering volume,voorkomt beschadiging bij inslaan.